Основи бадмінтону очима тренера з Кореї

statya 1-10-12 0819-20 вересня, напередодні турніру "Kharkiv International", у Палаці спорту "Локомотив" відбувся тренерський семінар. Проводив його запрошений тренер із Кореї Young Man Kim. На цьому семінарі розглядалися цікаві питання як для тренерів, так і спортсменів.

statya 1-10-12 03 Насамперед, тренер зазначив, що бадмінтон – дуже важкий вид спорту завдяки тому, що він потребує розвитку безлічі якостей людини. Але найважливішими, є базові навички, закладені у спортсменів у дитинстві. Це правильний хват ракетки, гарна робота ніг та кисті.

Далі, він наголосив на важливості фізичної, технічної та психологічної підготовки бадмінтоніста. Показував різні види переміщень по корту, різноманітність виходів у точку залежно від поставленого завдання та ситуації у грі. Переміщення, за його словами, потрібно відпрацьовувати так, щоб суперник не міг спантеличити вас, тобто стартувати потрібно в бік польоту волану, а не туди, куди вам хочеться. statya 1-10-12 01 Іноді, суперник робить обманний удар, і ви, дивлячись на замах, біжете у протилежний бік, тоді як волан падає далеко від вас. Щоб «зловити» вас було не так просто, в той момент, коли суперник робить удар, у момент торкання ракеткою волана, ви не повинні вже кудись стартувати чи рватися. Потрібно трохи зігнути ноги в колінах, стоячи на місці, і подумки максимально сконцентруватися на волані, а коли суперник зробить удар, швидко побігти до нього.

statya 1-10-12 04 Також Кім зазначив, що дуже важливо вміти робити різні удари в ту саму точку, що летять по різних траєкторіях, з різною силою та швидкістю. Кожен спортсмен повинен уміти з будь-якої точки зробити той удар, який йому потрібен, а не той, який зручно. Також, для перемоги, необхідно вміти замаскувати свій удар, збити суперника з пантелику. Це також напрацьовується на тренуваннях. Спочатку, всі удари з однієї точки повинні виконуватися з однаковим замахом для того, щоб ваш суперник не міг передбачити ваші дії заздалегідь по підготовчим рухам. А щоб удар полетів туди, куди ви хочете несподівано для суперника, ви повинні направити його кистю руки, а не всією рукою.

statya 1-10-12 05 Значну частину семінару він присвятив поясненню принципів тренувань з багатоволанками. Кім сказав, що це дуже простий, але дуже ефективний спосіб досягти успіху. Але особливо важливим є правильне виконання багатоволанок, тому що разом з корисними навичками можна закріпити і свої недоліки.statya 1-10-12 06 Для того щоб такі вправи приносили користь, необхідно виконувати їх усвідомлено. У вас у голові постійно повинні «крутитися» вказівки тренера, завдання, над якими ви працюєте в даний момент, ви повинні бути на них зосереджені. Навіть якщо не виходить з першого разу, пробувати виконувати саме так як треба, а не так, як воно само летить. Таким чином, ви навчитеся саме таким елементам, які зможете легко застосувати у грі, вже не замислюючись, як і що вам зробити.

statya 1-10-12 07 Та й взагалі, на тренуваннях ви повинні бути сконцентровані та пам'ятати те, що хочете напрацювати під час усіх вправ. Тільки так будь-яка вправа стане для вас корисною.

statya 1-10-12 09 На корті, у грі та на відпрацюванні ударів ви повинні бути завжди у стані готовності. Весь час чекати на відповідь суперника, бути готовим виконати такий удар, який захочете. Використовуйте волан, що летить до вас, як можливість забити: радійте, що він летить на ваш бік! Деякі спортсмени сприймають розіграш по-іншому. Вони бояться, що зараз волан прилетить, і вони не зможуть його відбити, чекають на помилку суперника. Як правило, вони не перемагають. А яким спортсменом бути – це вирішувати лише вам.

Багато людей запитували у Кіма: «У чому секрет китайців? Адже вони – найкращі гравці у світі». Він завжди відповідав: «Немає жодного секрету! Вони дуже важко тренуються, мають гарні базові навички, мають чудову фізичну підготовку і вони щодня працюють над собою».

Успіху досягає той, хто працює більше, ніж решта. Це відомо всім і дуже логічно. Але показати це на ділі насправді може не кожен. А виконувати таку роботу рік у рік можуть лише одиниці. Вони і стають на верхню сходинку п'єдесталу щоразу на будь-якому турнірі. Використовуйте кожну нагоду працювати над собою! Кім наводив простий приклад: сидячи вдома перед телевізором, ви можете качати свою кисть еспандером, поверболом або навіть звичайною ракеткою.

Займайтеся своєю підготовкою, окрім тренувань. Якісне навчання у школі також може стати запорукою вашого спортивного зростання. Для цього ви повинні приходити на уроки вчитися та заробляти оцінки, а не просто «просиджувати штани». Будь-який момент свого життя використовуйте так, щоб застосувати його на корті. Живіть як чемпіон, будьте найкращими у всьому, і тоді це обов'язково проявиться у вашій грі.

Ніколи не варто кидати почате, треба терпіти і вірити в те, що все задумане здійсниться, жити бадмінтоном, якщо це ваша мрія. Тільки так можна досягти успіху, тільки так, завдяки щоденній наполегливій роботі і стають чемпіонами.
statya 1-10-12 02

Матеріал підготувили слухачі семінару Анна Крючкова та Єлизавета Жарка

Обсудить

Добавить комментарий

Защитный код
Обновить